Nyt fra Høng i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gevninge Bygade, Gevninge, Roskilde
Blåhusvej, Greve
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Tjørnebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Strandbakken, Veddinge, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skolevej, Jerslev Sj.
Tværalle, Ringsted

Tyveri fra køretøjer:

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.
H. P. Hansensvej, Nykøbing Sj.
Grønnehavestræde, Nykøbing Sj.
Metalgangen, Karlslunde
Hyldevej, Solrød Strand
Annasvej, Karlslunde
Carl Reffsvej, Holbæk


Narkokørsel – Tømmerupvej, Kalundborg

Kl. 08.11 sigtede politiet en 32-årig mand fra Kgs. Lyngby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en ældre personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol. Den 32-årige fører fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Hurtig el-cykel krævede kørekort – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 08.57 bemærkede en patrulje, at en mand uden styrthjelm kørte på en hurtigkørende el-cykel ad Jernbanevej i østlig retning. Under kørslen fortsatte manden frem mod rødt lys i et lyskryds lige ved patruljebilen, så føreren af el-cyklen blev standset.
Føreren blev identificeret som en 18-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven.

Politiet kiggede nærmere el-cyklen og fik mistanke om, at den kunne køre hurtigere end de tilladte 25 km/t, uden at føreren behøvede at træde rundt med pedalerne. El-cyklen blev derfor bragt ind til nærmere undersøgelse, hvor en bilinspektør målte el-cyklens hastighed uden brug af pedalerne til at kunne køre mindst 39 km/t.

El-cyklen blev derfor defineret som svarende til en stor 45-knallert, således at der ud over typegodkendelse også ville være krav om registrering og lovpligtig ansvarsforsikring. Herudover skal føreren også have et kørekort til kategori B, hvilket den 18-årige ikke havde.
Det blev således til flere sigtelser mod den 18-årige i anledning af den foretagne kørsel på el-cyklen, og han vil derfor modtage en større bøde i sin digitale postkasse i nærmeste fremtid.

Brand i fyrrum – Engelstrupvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 09.14 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af brand i et fyrrum på en privat adressen. De tilstedeværende havde evakueret sig selv, men brandvæsnet kunne kort efter konstatere, at der ikke var nogen egentlig brand, men kun kraftig røgudvikling fra et muligt overophedet fyr i fyrrummet. Der var ikke sket nogen skade på hverken fyr eller fyrrummet, så brandvæsnet luftede blot ud på stedet, og politiet foretog sig ikke yderligere.

Eftersøgning efter badende kvinde – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 10.30 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, der havde set en kvinde gå ud i vandet for at bade ved Hundige Strand. Kvinden var imidlertid ikke set komme i land igen, hvorfor der opstod en bekymring om hendes ve og vel.

Politiet iværksatte ud fra disse oplysninger en eftersøgning efter kvinden til søs med assistance fra marinehjemmeværnet og en redningshelikopter. I klitområdet ledte politiet efter f.eks. efterladt tøj eller andre personlige genstande, mens ambulancepersonale var klar til at modtage en person i nød.

Kl. ca. 12.05 blev eftersøgningen indstillet, idet der ikke var fundet nogen personer i nød i vandet, ligesom politiet heller ikke havde fundet noget, der indikerede, at nogen var ude at bade. Desuden havde politiet heller ikke modtaget henvendelser om savnede personer, hvorefter eftersøgningen blev indstillet.

Brand i halloween-udsmykning – Kibækvænge, Køge

Kl. 11.19 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en privat adresse, hvor der var en mindre brand i en vindueskarm.
Ingen var hjemme på stedet, hvor det viste sig, at en elektrisk halloween-udsmykning var brudt i brand med kraftig røgudvikling til følge. Der var ikke sket egentlig skade på andre ting end udsmykningen i vindueskarmen.
Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at få klarlagt de nærmere omstændigheder til brandens opståen i halloween-udsmykningen.

Arbejdsulykke – Øde Hastrup Vej, Vindinge, Roskilde

Kl. 12.07 var en 69-årig mand fra Helsingør kommet til skade på sin arbejdsplads, så han i en tilkaldt ambulance måtte bringes til skadestuen til et check.
Politiet fik klarlagt, at han var faldet ca. 50 cm ned fra en entreprenørmaskine, men landet meget uheldigt, så han var kommet til skade. Den 69-årige havde i forbindelse med udstigning fra maskinen trådt på en trinbræt, der pludselig brækkede af, så han mistede fodfæstet.
Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som politiet har optaget rapport om, så det senere kan afgøres, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 13.01 ville en 61-årig mand fra Haslev i en personbil køre ud fra en tankstation på Sydhavnsvej. Han holdt tilbage for en anden bilist, der kørte i nordlig retning, men som svingede ind på tankstationen.
Den 61-årige begyndte samtidig sin udkørsel ud på Sydhavnsvej, men blev ramt af en motorcyklist, der kørte ad Sydhavnsvej i nordlig retning. Motorcyklisten væltede, men den 71-årige mandlige fører fra Kalundborg slap med diverse knubs.
Der skete mindre materiel skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Telefonbedragere på spil – Greve / Roskilde / Holbæk

I løbet af torsdagen modtog Midt- og Vestsjællands Politi ikke mindre end tre anmeldelser fra kvinder, der var blevet fuppet eller forsøgt narret til at overføre penge til fremmede konti af forskellige årsager.

Første anmeldelse kom kl. 09.27 fra en 75-årig kvinde fra Roskilde, der onsdag aften var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der oplyste at være ansat i Rigspolitiet. Han ville hjælpe den 75-årige med at oprette en servicekonto, hvortil hun skulle overføre nogle penge. Pengene blev i stedet overført til en af den 75-åriges konti, og i den efterfølgende forvirring herom fik den 75-årige mistanke om, at der kunne være tale om svindel og afsluttede derfor opkaldet uden at have lidt noget tab.

Næste anmeldelse kom kl. 11.30, da en 82-årig kvinde fra Holbæk, som onsdag eftermiddag var blevet fuppet af en falsk bankmedarbejder, så hun havde lidt et tab på ca. 87.000 kr. Undskyldningen for henvendelsen var, at andre var ved at lave uberettigede overførsler fra hendes konti, hvorfor pengene skulle sikres ved overførsel til et andet anvist kontonummer.

Kl. 13.00 henvendte en 81-årig kvinde fra Greve sig som den tredje forurettede på nærpolitistationen i Waves for at anmelde, at hun tirsdag aften var blevet narret af en falsk politimand til at overføre i alt knap 9.000 kr. til en såkaldt sikkerhedsdepot for at undgå tab i anledning af andre og større transaktioner på hendes bankkonto.
Den falske politimand havde henvendt sig telefonisk og forklaret, at han kunne hjælpe den 81-årige med at undgå et økonomisk tab, fordi hendes banks og andres IT-systemer var nedbrudte.

Den 81-årige blev overtalt til at oplyse personlige koder samt godkende transaktioner via NemID/MitID, således at hun til sidst kunne konstatere, at hun havde lidt et tab på knap 40.000 kr., hvilket fremgik af kontoudtog fra hendes bank.

Politiet har nu optaget tre anmeldelser om bedrageri og efterforsker disse sager i lighed med andre sager om tilsvarende kriminalitet over for især ældre medborgere.

Politiet vil gerne give det gode råd til personer, der pludselig og uventet får et opkald fra nogen, der udgiver sig for at være f.eks. en myndighedsperson eller ansat inden for bankverdenen: bed om navn og arbejdsplads på pågældende, afbryd samtalen og lav et kontrolopkald via arbejdspladsens hovedtelefonnummer. Fupopkaldet vil hermed blive afsløret, idet medarbejderen efter al sandsynlighed ikke findes.
Et anden godt råd er at holde koder, adgangskoder og personlige oplysninger fortrolige og ikke videregive disse oplysninger til personer, der har henvendt sig telefonisk. Offentlige myndigheder og f.eks. pengeinstitutter vil aldrig bede om sådanne oplysninger på den måde.


Færdselsuheld – Kalundborgvej / Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 12.29 rykkede politiet ud for at optage rapport i anledning af et sammenstød mellem en bilist og en cyklist i krydset Kalundborgvej – Nykøbingvej i Holbæk.
Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 32-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge var kørt i en personbil ad Kalundborgvej mod vest og i krydset ved Nykøbingvej ville lave et højresving.

Under svingningen blev hun påkørt af en 59-årig mand fra Holbæk, som på cykel kørte også ad Kalundborgvej mod vest. I krydset havde han til hensigt at fortsætte ligeud og videre ad Kalundborgvej, men stødte sammen med den svingende bilist.
Politiet har optaget rapport ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 14.50 besluttede en patrulje på Sydmotorvejen sig for at kontrollere en personbil, idet politiet havde oplysninger om, at bilens ejer ikke havde noget kørekort.
Politiet standsede bilen ved Lellinge-afkørslen og fik kontakt til en 32-årig mand fra Frederikshavn bag rattet. Der var tale om bilens ejer, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af sin personbil. Føreren blev derfor indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, men senere også sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, idet en narkometertest gav udslag på kokain.

Den 32-årige fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

I bilen var også to mænd som passagerer, men ingen af dem blev sigtet for noget ved politiets kontrol.

Butikstyveri og besiddelse af hash – Over Bølgen, Greve

Kl. 16.06 fik politiet en anmeldelse om en udenlandsk mand, der var tilbageholdt i supermarkedet Bilka som mistænkt for at have stjålet nogle varer.
Politiet fik kontakt til en 39-årig mand fra Polen, men med tilknytning til Danmark, som under indkøb i supermarkedet havde lagt deoderanter, alkohol, en opladerledning og vasketabs ned i en taske i en indkøbsvogn. Ved kassen betalte han for en vare, men betalte ikke for varerne i tasken, så politiet fandt grundlag for at sigte ham for butikstyveri af varer til en samlet værdi på ca. 1.800 kr.

Den 39-årige blev kontrolleret nærmere og herunder fundet i besiddelse af godt fem gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Lov om euforiserende stoffer / kniv- og våbenlov mv. – Høng – Kalundborg

Kl. 16.30 fik politiet en henvendelse om, at en kvinde og en mand var meget højlydte uenige om et eller andet, mens de opholdt sig på mandens bopæl i den centrale del af Høng. Manden var muligvis voldelig og truende med knive over for kvinden.
Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til de to involverede, hvoraf ingen havde lidt fysisk overlast. Der var tale om en 28-årig mand fra Høng og en kvinde på 21 år fra Midtsjælland, som kendte hinanden i forvejen.

Ud fra de oplysninger, som politiet var i besiddelse af, foretog politiet nu en ransagning af mandens bopæl for at lede efter eventuelle ulovlige knive i anledning af kontroversen mellem parterne.
Ved ransagningen fandt politiet godt to gram kokain, en 18 cm lang kniv, en foldekniv med blad på 10,5 cm, et knojern, receptpligtig medicin til andre end den 28-årige, pølsemandspose, en digitalvægt og dopingmidler, som alt sammen blev beslaglagt som beviser i sager om de forskellige overtrædelser af lovgivningen.

Den 28-årige blev sigtet for de forskellige overtrædelser og afhørt til sagerne, inden politiet forlod stedet, efter at politiet var forsikret om, at ingen af parterne ville give anledning til yderligere uro på stedet.

Knallertkører kørte kun på baghjulet – Møllevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 16.41 bemærkede en politiassistent fra nærpolitiet en knallertkører køre kun på baghjulet på Møllevej, så politiet fandt anledning til at kontrollere knallertkøreren nærmere.
Der var tale om en 16-årig ung mand fra Jyllinge, som kørte på en lille 30-knallert, der ikke var registreret og derfor ikke havde en nummerplade monteret. Politiet mistænkte endvidere knallerten for at kunne køre hurtigere end tilladt, så den blev indbragt til nærmere undersøgelse for eventuelle konstruktive ændringer.

Politiet underrettede både den 16-åriges værge og de sociale myndigheder om sagen, som den 16-årige vil høre nærmere til, når knallerten er blevet undersøgt.

Tyveri fra personbil – Grønnehavestræde, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 05.07 anmeldte en 34-årig kvindelig hjemmehjælper, at hun netop havde fået stjålet sin taske indeholdende bl.a. en mobiltelefon, en tablet og en pung fra en hjemmeplejebil.

Anmelderen havde bemærket en mand iført en sort hættetrøje og sorte bukser løbe væk fra området ved bilen, hvorfor hun mistænkte ham for at være tyven.

Politiet kørte til området for at lede efter personer med det pågældende signalement, men fandt ikke umiddelbart nogen, ligesom heller ikke nogen af de stjålne effekter blev fundet ved politiets eftersøgning i området.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi