Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi Onsdag d. 13. maj. 2020 - kl. 06:01

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Høng - tirsdag den 12. maj

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ådalen, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Pileås, Greve


Lov om euforiserende stoffer – Ubby, Jerslev Sj. - Kalundborg

Kl. 10.43 fik en 37-årig mand fra Jerslev Sj. besøg af politiet, som mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika. Politiet foretog derfor en ransagning af hans bopæl med assistance fra narkohunde. Ved ransagningen, som den 37-årige gav sin tilladelse til, fandt politiet knap 120 gram marihuana i en plastpose gemt på adressen. Marihuanaen blev beslaglagt som bevis, og den 37-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.25 henvendte politiet sig så hos en 26-årig mand fra Gørlev Sj., idet han også var mistænkt for at være i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved en ransagning af hans bopæl med assistance fra narkohunde fandt politiet 11 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Også han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
I forbindelse med ransagningen af den 26-åriges bopæl mv. fik narkohundene også fært af noget narkotika hos naboen – en 24-årig mand. Her foretog politiet så også en ransagning af hans bopæl, hvor politiet fandt knap to gram hash samt en ca. 60 cm høj hampplante, der stod i et mindre væksthus med lys og varme. Også han fik beslaglagt de ulovlige effekter og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet på et senere tidspunkt.

Sur mand truede personalet – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 11.38 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi, at en mand, som personalet for ca. en måned siden havde bortvist som uønsket i forretningen på grund af nedsættende og truende bemærker over for dele af personalet, havde været i supermarkedet. Personalet havde henvendt sig og erindret manden om bortvisningen, hvilket medførte, at han blev aggressiv og truende, hvilket blev understreget med fagter, inden han forlod supermarkedet efter fornyet bortvisning. Politiet kørte til området ved supermarkedet, hvor den bortviste – en 44-årig mand fra Kalundborg – blev truffet i spirituspåvirket tilstand. Han blev i den anledning kortvarigt anholdt og kørt til politistationen i Kalundborg, hvor han blev sigtet for trusler på livet over for personalet i supermarkedet. Den 44-årige blev løsladt efter afhøring og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i udhus – Ottegårdsvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 12.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand, der var opstået i et udhus op ad en villa. Branden i udhuset udviklede nogen røg, der drev i retning af en nærliggende skole, hvis ledelse blev underrettet om branden. Ingen var dog i konkret fare, ligesom beboeren – en 82-årig mand – var ude af boligen, idet han slog græsplænen, da han opdagede branden i udhuset. Branden nåede dog at få lidt fat i tagkonstruktionen på villaen, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Politiet afspærrede området omkring brandstedet, som skal undersøges nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Villaen var som følge af brandskaderne ikke beboelig, så den 82-årige må indtil videre finde et andet sted at opholde sig.

Grundlovsforhør – Salg af narkotika – Høng – Kalundborg

Kl. 13.00 henvendte en patrulje sig på en adresse i Høng for at tale med en 43-årig kvinde fra Store-Merløse om en bekymring for hendes søn. Under samtalen og opholdet på kvindens tilholdssted bemærkede patruljen, at den 43-årige havde en mindre portion hvidt pulver stående frit fremme i en lille skål. I nærheden lå et sugerør, hvilket for politiet indikerede, at der kunne være tale om euforiserende stoffer, hvilket kvinde indrømmede. Da politiet derfor kunne mistænke hende for besiddelse af narkotika, blev hun sigtet herfor, ligesom hun blev gjort bekendt med, at politiet ville foretage en ransagning af tilholdsstedet. Narkohunde assisterede politipatruljen med ransagningen, der resulterede i fund af knap 95 gram amfetamin, noget fyldstof og en digitalvægt. Stoffet i skålen blev nemlig sammen med det øvrige fundne testet til at være amfetamin, som politiet mistænkte hende for at være i besiddelse af med henblik på videreoverdragelse til andre. Den 43-årige kvinde blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse. Kvinden har overnattet i et arresthus og vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Drenge laver uro – Tornegården, Herfølge – Køge

Kl. 17.35 fik politiet en henvendelse fra en beboer i Tornegården om, at nogle drenge befandt sig på et græsareal, hvor de eksperimenterede med nogle plastflasker og formentlig nogle kemikalier. Af og til lød der nogle høje brag efterfulgt af røgudvikling. Politiet fik i området kontakt til en gruppe børn, som havde eksperimenteret lidt med nogle husholdningskemikalier og plastflasker, så flaskerne ”eksploderede”. Børnene fik besked på at indstille eksperimenterne, inden nogen kom til skade, idet politiet anså deres adfærd som ”drengestreger”.

Færdselsuheld – Ringvejen / Tøxensvej, Køge

Kl. 18.19 var der sket et færdselsuheld i det lysregulerede kryds Ringvejen – Tøxensvej, idet to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 26-årig mand fra Herning som fører af en varebil med automatgear var kørt ad Ringvejen mod nord. Da lyssignalet i lyskrydset viste rødt i hans færdselsretning, ville han bremse, men tog herunder fejl af bremser og speeder, fordi han ikke var vant til at køre i en bil med automatgear. Han fik derfor ikke standset for rødt lys, så han fortsatte ligeud og kørte ind i venstre side på en varebil, der blev ført af en 31-årig mand fra Strøby i forbindelse med et venstresving fra Tøxensvej ud på Ringvejen mod syd. Begge parter samt en passager i den 26-åriges bil slap alle uskadte fra sammenstødet, som politiet nu har optaget rapport om. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til fjernelse af den 26-åriges bil.

Færdselsuheld – Vestervej / Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 19.07 var to personbiler stødt sammen i lyskrydset ved vejkrydset Vestervej – Jyllandsgade. En 23-årig mand fra Sorø kørte i en personbil ad Vestervej mod vest og ligeud i lyskrydset, hvor en 22-årig mand fra Ringsted i en personbil kørte i modsat retning og foretog et venstresving mod Jyllandsgade. Midt i krydset stødte de to bilister sammen, men ingen af dem kom til skade. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt, hvad lyssignalerne viste i de parters færdselsretninger inden sammenstødet.

Narkokørsel uden førerret mv. – Vesterbjerg, Greve

Kl. 19.18 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Den anholdte kunne ikke fremvise et kørekort og udgav sig for at være en anden mand, der havde et kørekort til personbil. Politiet kontrollerede disse oplysninger, som ikke var helt korrekte, så politiet havde reelt anholdt den 21-årige, der ikke havde nogen førerret og derfor slet ikke måtte have ført personbilen. Dette medførte så også en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om, at en uskyldig risikerede at blive undergivet strafferetlig forfølgning. En 19-årig mand fra Køge, som var passager i bilen, blev fundet i besiddelse af én gram hash og blev dermed sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 21-årige fører fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter endt sagsbehandling. Begge vil høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Herrestrup, Grevinge – Odsherred

Kl. 20.30 påkørte en 48-årig kvinde fra København SV med en personbil autoværnet, som over en strækning på ca. 140 meter blev ødelagt. Hun havde været uopmærksom et øjeblik og havde mistet kontrollen over bilen, da hun kørte i sydlig retning på vejen. Hverken den 48-årige eller børn i bilen kom til skade ved uheldet, men hendes bil blev bugseret væk, da den efter uheldet var til gene for den øvrige trafik på stedet. En skiltevogn afspærrede den forulykkede bil og uheldsstedet frem til kl. ca. 22.25, hvor bilen blev fjernet.

Eftersøgt mand i mistænkelig bil – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 23.50 kontrollerede politiet en personbil, som politiet mærkelig henstillet på Ølsemaglevej tæt ved Kratvangen på et sted, som endte blindt. Politiet bemærkede, at der befandt sig to personer i bilen, der var mørklagt. I bilen, hvis nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af lovpligtig ansvarsforsikring, befandt sig to mænd på 31 og 40 år fra Køge. De blev kontrolleret, men kun den 31-årige havde politiets interesse. Han var nemlig efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Roskilde, så han blev straks frihedsberøvet med henblik på fremstilling i fogedretten tirsdag. Inden politiet forlod stedet, blev bilens nummerplader afmonteret med henblik på afleveret til Motorstyrelsen.
Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Christoffer Hübertz ch@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk
Flere artikler