Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi Torsdag d. 14. maj. 2020 - kl. 06:01

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Høng - onsdag den 13. maj

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kalundborgvej, Tuse, Holbæk
Bøllingsvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Villavej, Svinninge
Hovedgaden, Regstrup
Nyvej, Nørre Jernløse, Regstrup
Ågerupvej, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Corona-frygt i elevator udløste slagsmål – Nordstjernen, Køge

Kl. 07.47 slog rejsende på Køge Nord togstation alarm til politiet, fordi tre mænd var i slagsmål ved elevator. Kort efter lå en mand på jorden, og to andre mænd var gået fra stedet. Et par patruljer blev sendt til togstationen, hvor en fortumlet, 46-årig mand fra Toreby L blev tilset af andre rejsende. En politimand havde i sin fritid overværet optrinet og tilbageholdt to mænd, som kunne mistænkes for at have deltaget i slagsmålet. Den 46-årige blev kørt til kontrol på skadestuen i den tilkaldte ambulance, og politiet foretog anholdelse af en 19-årig mand fra Lille-Skensved og en 30-årig mand fra Køge, der kendte hinanden i forvejen. Den 46-årige var sluppet uskadt fra slagsmålet, der var opstået, da de to anholdte ville benytte en elevator for at komme op på gangbroen over jernbanesporene. Den 46-årige ville også med ind i den lille elevator, hvilket blev afslået af de to inde i elevatoren, fordi de ville undgå eventuel smitte med corona. Da de vurderede, at den 46-årige trods afvisningen alligevel ville ind i elevatoren, skubbede de ham ud, hvorefter der opstod slagsmål mellem parterne. Sagen endte med, at de to anholdte blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deres adfærd over den 46-årige. De blev løsladt efter afhøring til sagen og kan nu se frem til en bøde.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Æblehaven, Roskilde

Kl. 10.15 ville politiet kontrollere en personbil, der blev ført i Æblehaven, idet politiet havde oplysninger om, at bilejeren ikke havde noget kørekort. Det var netop bilejeren, der førte bilen, så politiet sigtede en 49-årig mand fra Roskilde for kørsel i frakendelsestiden. Da politiet efter en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af amfetamin, kunne mistænke ham for narkokørsel, blev han sigtet herfor og anholdt kortvarigt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved ransagning af personbilen fandt politiet en mobiltelefon, som viste sig at være efterlyst som stjålet nytårsnat i Hørsholm. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer foretog politiet ransagning af den 49-åriges bopæl for at lede efter yderligere måske stjålne effekter. På hans bopæl traf politiet en 33-årig kvinde fra Roskilde, som ulovligt var i besiddelse af en peberspray. Derfor blev hun sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. En anden kvinde på 29 år uden fast bopæl i Roskilde traf politiet også hos den 49-årige. Hun havde ½ gram hash og ganske lille portion amfetamin på sig, så hun blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt enten til genudlevering til rette ejer eller som bevis i sagerne, indtil destruktion kan ske efter afgørelse. Alle sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet.

Indbrudstyve overrasket – Villavej, Svinninge – Holbæk

Kl. 11.35 anmeldte en 54-årig kvinde fra Svinninge, at hun havde overrasket to indbrudstyve, da hun kom hjem for ca. 10 minutter siden. Da hun låste sig ind ad hoveddøren, flygtede to mænd via havedøren og forsvandt i ukendt retning i området. Politiet kørte til området for at lede efter de to mænd, der blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 18-25 år, 175-185 cm, Hudfarve: Brun, Iført: Sort kasket og sort trøje; og B: Mand, Dansk af udseende, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Iført: Gråt arbejdstøj. Politiet fandt ikke mændene, der havde brudt et kældervindue op for at få adgang til villaen, som de havde undersøgt overalt. Indbrudstyvene havde formentlig ikke nået at stjæle noget, inden de blev overrasket og flygtede.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Arbejdsulykke – Idunsvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 12.48 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance blev sendt til arbejdspladsen. Det viste sig, at en 51-årig mand fra Slagelse var ved at tilse et bånd, der var kørt skæv og dermed fast i en maskine. Pludselig gik båndet i gang igen, hvorved den 51-årige fik en finger i klemme, så han skulle undersøges på skadestuen. Den foreløbige undersøgelse tydede på, at hovedafbryderen til maskinen ikke var slået fra, inden reparation af båndet blev foretaget. Politiet underrettede Arbejdstilsynet om ulykken, som nu undersøges nærmere for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mand med ”pistol” – Åvej, Ølby Lyng, Køge

Kl. 14.20 fik politiet en henvendelse fra en bekymret anmelder, der havde set en fremmed mand tage en pistollignende genstand op fra en pose, tage ladegreb og derefter lægge den pistollignende genstand retur. Manden forsvandt i retning mod Lynggårdsvej. Anmeldelsen medførte en større udrykning fra politiets side for at lede efter manden, der kl. ca. 14.40 blev fundet på Ølby S-station. Der var tale om en 29-årig mand fra Køge, som var i lovlig besiddelse af en hardball-pistol, hvis funktion han ville afprøve og tog et ladegreb. På grund af den utryghedsskabende og uhensigtsmæssige adfærd i det offentlige rum på Åvej sigtede politiet ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så han kan forvente at modtage en bøde.

Færdselsuheld – Vintappervej, Jenslev, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 14.43 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket, og personer i bilen var måske fastklemte. Det viste sig knap så alvorligt, men en 18-årig mand fra Roskilde var inden uheldet kørt ad Vintappervej mod syd. I bilen var der to kvindelige passagerer på 17 år, og da føreren var kørt hen over en bakke, mistede han kontrollen over bilen, som påkørte en elmast, inden den standsede. Den 18-årig var ædru og havde kørekort. En person blev bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol for eventuelle skader som følge af uheldet, hvor ingen andre trafikanter var impliceret.

Ekspedient spyttet i ansigtet – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 15.40 anmeldte en 29-årig mandlig ekspedient fra en fritidstøjsforretning i Ringsted Outlet, at han netop var blevet spyttet i ansigtet af en mandlig kunde, som nu var gået fra stedet. Politiet kørte til centret, hvor den mandlige kunde blev tilbageholdt af vagter fra outletcentret. Manden, der var ædru, ønskede dog ikke indledningsvist at oplyse sin identitet, så han blev anholdt som mistænkt for vold mod ekspedienten, som dog ikke havde lidt fysisk overlast. Manden havde i butikken gået i afdelingen for dametøj, hvilket offerets kollega havde gjort manden opmærksom på. Det var han blevet sur over, hvorfor offeret efterfølgende ekspederede ham ved køb af nogle varer. Da manden forlod forretningen, blev han ønsket en god dag efterfulgt af ordet ”hr.!” Kunden blev fornærmet herover og spyttede ekspedienten i ansigtet. Den anholdte blev identificeret som en 39-årig mand uden fast bopæl i Sønderborg, som blev sigtet for vold og afhørt til sagen. Herunder oplyste han selv, at spytteriet var begrundet i, at han havde en selvopfattelse af at være kvinde og derfor var blevet provokeret af ekspedientens hilsen. Den 39-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil blive afgjort i et retsmøde.

Brandundersøgelse – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en baggård ved nogle affaldscontainere. Der var tale om et mindre bål i noget affald, der var samlet sammen, men branden var gået ud af sig selv. Selv om der ikke var sket nogen egentlig skade, undersøgte politiet omstændighederne nærmere og fik i forbindelse med efterforskningen oplysninger om en uligevægtig mand, der måske kunne mistænkes for at brænde affald af på en uhensigtsmæssig måde. Politiet tog derfor kontakt til en 43-årig mand fra Holbæk, som blev afhørt til denne brand og en tilsvarende, mindre alvorlig brand op ad en husmur i Vestergade, Holbæk, mandag aften kl. ca. 21.50, idet noget affald og aviser i dette tilfælde også var samlet sammen og brændt af. Manden afgav forklaring til politiet, som nu undersøger sagerne nærmere for at kunne afgøre, om der måtte være grundlag for en formel sigtelse af den 43-årige.

Knallertkørsel til ulempe – Gersagerparken, Greve

Kl. 19.39 fik politiet den første af flere henvendelser om knallertkørsel til ulempe på stisystemerne i området. En af anmelderne havde selv påtalt det over for knallertkørerne, der så havde kastet noget efter anmelderen, som havde sikret sig genstanden. Politiet kørte rundt i området, men fandt ikke de anmeldte knallertkørere.
Politiet vil fortsat gerne og med baggrund i gentagne anmeldelser om knallertkørsel til ulempe have oplysninger om, hvor knallerter, scootere eller motocrossere bliver henstillet eller gemt. Politiet kan så undersøge, hvorvidt der måtte være tale om ulovlige eller måske stjålne køretøjer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om opbevaringssteder i området.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Lammefjordsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.05 ville politiet kontrollere en personbil, der forsøgte at køre fra patruljen. På Lammefjordsvej i Svinninge blev personbilen dog efterladt, hvorefter to mænd flygtede i løb væk fra bilen. Føreren fik politiet ikke fat i, men genkendte ham dog som en 18-årig mand fra Regstrup. Passageren blev indhentet, identificeret som en 20-årig mand fra Regstrup og anholdt, indtil sagen var blevet nærmere undersøgt. Den 20-årige var ved anholdelse i besiddelse af 11 gram hash, som medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han kunne ikke mistænkes for yderligere i forbindelse med kørsel i den 18-åriges bil, som politiet beslaglagde, idet den 18-årige ikke har nogen førerret og tidligere er blevet afsløret flere gange for kørsel i bilen uden førerret. Den 18-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når han skal sigtes, og senere, når sagen mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

To indbrudstyve afsløret mv. – Bøllingsvej, Ringsted

Kl. 22.36 anmeldte to opmærksomme kvinder, at en mand udstyret med et koben var i færd med at bryde en dør op ind til en kontorbygning på Ringsted sygehus. Kort efter kørte manden fra stedet i en personbil, som politiet fik nogle gode oplysninger om. I bilen befandt sig yderligere en person. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det ikke var lykkedes at bryde døren op, så politiet ledte efter personbilen, som kort efter blev fundet i den østlige del af Ringsted. Ved bilen kunne politiet anholde en spiritus-/narkopåvirket, 49-årig mand fra Ringsted og en 38-årig kvinde fra Ringsted. Begge mistænktes for indbrudsforsøget og manden i øvrigt for spiritus-/narkokørsel i bilen. Kvinden blev meget ophidset over anholdelsen, så hun både truede en politibetjent med at blive slået ihjel, ligesom kvinden spyttede efter betjenten. Begge anholdte blev bragt til politistationen i Køge til afhøring, hvor kvinden tillige blev sigtet for vold mod og trusler på livet over for politibetjenten. Manden fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer, og de to anholdte blev løsladt tidligt onsdag morgen efter afsluttet efterforskning.

Tyveri af knallerter med stjålet bil og trailer mv. – Marksvinget, Køge

Kl. 01.55 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, som havde set to mænd stjæle to knallerter fra Marksvinget. Knallerterne læssede de ind i en lukket trailer og kørte fra stedet. Politiet kørte mod området og traf undervejs på Boholtevej en bil med tilkoblet, lukket trailer. Bilen blev ført af en spiritus-/narkopåvirket, 41-årig mand fra Køge, som havde en 31-årig mand fra Køge med som passager. Den 41-årige var frakendt kørekortet og måtte derfor ikke køre bilen. Begge blev anholdt som mistænkte for tyveri af knallerterne, og ved visitation af dem blev den 41-årige fundet i besiddelse af en enhåndbetjent kniv med et blad på 11 cm, som han bar uden anerkendelsesværdigt formål. Den 31-årig havde 12 gram amfetamin på sig i en mindre beholder. Ved nærmere undersøgelse af trailer var den monteret med en forkert nummerplade, idet traileren var meldt stjålet i marts måned fra Gammel Lyngvej, Køge. Bilen havde de heller ikke lov til at køre i, idet den kvindelige ejer, som ifølge den 41-årige havde en relation til ham, ikke havde givet dem tilladelse til kørslen, så de kunne begge mistænkes for uberettiget brug af bilen i forbindelse med tyveriet af knallerterne. Bilens nummerplader var i forvejen efterlyste af politiet, idet ejeren ikke havde betalt den lovpligtige ansvarsforsikring for bilen, så de blev afmonteret af politiet. I traileren fandt politiet de to stjålne knallerter, som nu skal udleveres til de rette ejere. Begge anholdte blev løsladt efter afsluttet sagsbehandling, herunder udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer for den 41-åriges vedkommende.OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Salg af narkotika – Høng – Kalundborg

En 43-årig kvinde fra Store-Merløse blev tirsdag kl. 13.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som mistænkt for at have været i besiddelse af knap 95 gram amfetamin og noget fyldstof med henblik på videreoverdragelse til andre, da politiet anholdt hende mandag eftermiddag på en adresse i Høng, hvor amfetaminen også blev fundet. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser herom i et retsmøde, der blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen. Kvinden blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 9. juni 2020 og ønskede ikke at kære kendelsen om fængslingen. Hun nægtede sig i øvrigt skyldig i sigtelsen.

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Christoffer Hübertz ch@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk
Flere artikler