Nyt fra Høng i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Metalgangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bregnevej, Roskilde (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lynghøj, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Rishøj, Veddinge Bakker, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Lindevej, Borup (2 anmeldelser)
Søvej, Borup
Fugleparken, Karlslunde
Vandværksvej, Borup
Gyvelvej, Roskilde
Tølløsevej, Hvalsø


Færdselsuheld – Lillevangsvej, Greve

Kl. 08.02 var føreren af en varebil kørt ud fra en tankstation og ud på Lillevangsvej tæt ved krydset ved Hundige Centervej, så der skete et sammenstød med en anden bilist.

Det viste sig, at en 58-årig mand fra Taastrup som fører af varebilen kørte fra tankstationen ud på Lillevangsvej i den hensigt at placere sig i en venstresvingsbane på Lillevangsvej.

Efter udkørslen fra tankstationen stødte han sammen med en 36-årig mand fra Greve, som i en personbil kørte ad Lillevangsvej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i det nærliggende vejkryds ved Hundige Centervej / Kildebrøndevej.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, der medførte mindre materielle skader på de to implicerede køretøjer.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at undersøge, hvorvidt færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Færdselsrazzia flere steder – Greve / Solrød

Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi fik tirsdag assistance fra elever på Politiskolen til at foretage en større færdselsrazzia flere steder i Greve og Solrød kommuner.

Ud over uddannelse for politiskoleelevernes vedkommende var hensigten at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og det køretøj, som politiet stoppede på kontrolstederne på Karlslunde rasteplads på Køge Bugt Motorvejen i Karlslunde, Greve Centervej i Greve og på Solrød Bygade i Solrød.

I løbet af ca. fem timer fik politiet standset så mange trafikanter, at i alt 33 personer samlet set blev sigtet for 38 overtrædelser af forskellige love. Et køretøj blev beslaglagt på grund af gentagen kørsel uden førerret i køretøjet.

Forseelserne var følgende:
4 sager om narkokørsel
10 sager om kørsel uden førerret
1 sag om kørsel uden førerret til kategorien BE (bil med stort påhængskøretøj)
2 sager om kørsel i frakendelsestiden
5 sager om personer, der havde overladt et køretøj til en fører uden kørekort
1 sag om kørsel i en bil uden bilejerens tilladelse
1 sag om besiddelse af euforiserende stoffer
3 sager om manglende brug af sikkerhedssele under kørslen
10 sager om manglende medbragt kørekort
1 sag om fejl og mangler ved køretøjet

Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Anholdelse/grundlovsforhør – Forsøg på indbrud i villa – Bregnevej, Roskilde

Kl. 14.02 fik politiet et alarmopkald om, at en mand netop var blevet overrasket af flere naboer på Bregnevej under et forsøg på at bryde ind i en villa på vejen.

Politiet kørte med flere patruljer til området samtidig med, at en af naboer forfulgte den mistænkte væk fra Bregnevej via Røde Port og p-pladsen ved Roskilde station frem til Stændertorvet, hvor politiet fik kontakt til den mistænkte.

Der var tale om en 42-årig mand fra Georgien, som blev anholdt kl. 14.09 og sigtet for indbrudsforsøget på Bregnevej.

Politiet kunne ved undersøgelse af gerningsstedet konstatere, at han havde forsøgt at bryde en kælderdør op i en villa, hvor den 61-årige kvindelige beboer var hjemme. Hun var sluppet uset ud af villaen og havde fået alarmeret sine naboer. De troppede op på vejen og så indbrudstyven opgive sit forehavende, hvorefter han flygtede fra stedet med værktøj i hånden og forfulgt af en af naboerne, som samtidig slog alarm.

Indbrudstyven nåede således ikke at stjæle noget ved dette indbrudsforsøg, men ved efterforskningen fandt politiet ud af, at han også kunne mistænkes for to indbrud i villaer i Københavns Vestegns politikreds, som havde overvågningsfotos af ham i disse sager.

Ved nærmere undersøgelse af den 42-åriges personlige forhold viste det sig, at han tidligere var idømt en frihedsstraf for berigelseskriminalitet og havde fået et stadigt gældende indrejseforbud i Danmark i seks år.

Den 42-årige blev derfor afhørt som sigtet i de tre indbrudssager og som sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet. Efter afhøringen forblev han i politiets varetægt, idet den 42-årige skal fremstilles kl. 12.30 i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side.

Humanitær eftersøgning – Smedelundgade, Holbæk

Kl. 14.25 anmeldte personalet på Holbæk sygehus, at en 30-årig kvinde var gået fra stedet. Hun blev skønnet til at være i nedtrykt tilstand, hvorfor politiets assistance ønskedes til at finde hende snarest muligt.

Flere patruljer ledte efter kvinden i Holbæk by, samtidig med at politiet efterlyste hende via en besked på politiets Twitter-konto.

Kort efter kl. 15.00 lykkedes det politiet at finde den savnede kvinde i god behold i Roskilde, hvorefter hun blev kørt til en psykiatrisk skadestue til undersøgelse af behovet for eventuel behandling.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 16.18 var flere trafikanter blevet impliceret i et sammenstød på Ringstedvej i Kvanløse, hvor der var vejarbejde på vejen. Ingen var dog kommet til skade ved færdselsuheldene.

Det viste sig, at en 55-årig kvinde fra Gislinge i sin personbil var standset ved vejarbejdet, da hun bagfra blev påkørt med lav hastighed af en varebil, som en 54-årig kvinde fra Næstved var fører af.

Sammenstødet mellem disse to bilister opdagede en 62-årig mand fra Herlufmagle for sent, så han i en lastbil og med lav hastighed påkørte bagenden af den 54-åriges bil.

Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Narkokørsel – Cementvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.35 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som en 26-årig mand fra Høng førte ad Cementvejen i Jyderup. Han deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel.

Inden politiet nåede at visitere ham efter anholdelsen, fremtog han selv knap 20 gram hash og lidt skunk fra sine lommer, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer i forbindelse med beslaglæggelse af de ulovlige stoffer.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Stjal paller fra firma – Korskildemark, Greve

Kl. 05.01 slog personalet fra et entreprisefirma alarm til politiet, da en alarm fra videoovervågningen ved firmaet var aktiveret. En fremmed varebil med to mænd var uberettiget på stedet, hvor mændene tilsyneladende læssede paller ind i varebilen.

Politiet kørte til firmaadressen, hvorfra varebilen var forsvundet, men den blev senere fundet ved eftersøgning i lokalområdet.

I varebilen befandt sig to mænd, der blev identificeret som en 26-årig mand fra København S og en 29-årig mand fra Tyrkiet, og ved nærmere undersøgelse af deres varebil fandt politiet mere end 20 paller, som de kunne mistænkes for at have stjålet fra den pågældende virksomhed i Greve.

De to mænd blev sigtet for tyveri af pallerne og kortvarigt anholdt i forbindelse med efterforskningen og afhøringerne i sagen.

Mændene kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres. Politiet sørgede for, at de stjålne paller kom retur til firmaadressen i Greve, så de to sigtede undgår et erstatningskrav i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi