Nyt fra Høng i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Lindealle, Nykøbing Sj.
Greve Strandvej, Greve
Ventrupparken, Greve

 

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dronning Sofies Vej, Roskilde
Kalvehave, Sneslev, Ringsted
Blågårdsvænget, Greve
Bennebovej, Mørkøv
Mølleskovvej, Greve
Druestrupvej, Lidemark, Bjæverskov
Dalvænget, Solrød Strand (forsøg)
Skovvej, Jyllinge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Nøddebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle St.

 

Indbrud i skole og institutioner mv

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Over Bølgen, Greve
Lundehusene, Greve
Havnevej, Greve
Stenrøjel, Greve

 

 

Fredag – lørdag:

 

Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 07.53 var der sket et færdselsuheld i krydset Gl. Skovvej – Hovedgaden i Regstrup, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 9-årig dreng var kommet lettere til skade og blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.

Drengen var kørt på et løbehjul ad Gl. Skovvej mod øst og fortsatte ligeud i krydset, hvor en 53-årig mand fra Sorø var kommet kørende i en personbil i modsat retning. Bilisten foretog et højresving mod Hovedgaden, men ramte under svingningen drengen på løbehjulet.

Bilisten fik en mindre bule i bilen, men slap selv uskadt fra uheldet, og politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere.

 

Tricktyveri afværget af opmærksom borger – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 12.47 anmeldte en 57-årig kvinde fra Kalundborg, at to mænd formentlig havde forsøgt at stjæle fra hende ved at aflede hendes opmærksomhed, men hun havde opdaget en fremmed mand rode i bilen, da hun blev forsøgt afledt af en anden.

Hun oplyste, at hun efter afsluttet indkøb, hvor hun havde anvendt et betalingskort, havde anbragt sin taske og sine varer i bagagerummet på sin bil. Pludselig var hun blevet kontaktet af en fremmed mand med en tom indkøbsvogn og en notesblok i hånden. Manden havde spurgt om vej til et hospital, hvis adresse den 57-årige skulle skrive ned.

Den 57-årige bemærkede, at den fremmede mand samtidig kiggede efter noget bag hende, hvilket viste sig at være endnu en fremmed mand, der havde fat i et indkøbsnet, som han skyndsomt lagde fra sig. Den 57-årige blev forsøgt afledt med yderligere spørgsmål, men hun stillede sig foran bagagerummet, så ingen af de to mænd kunne få fat i hendes pung og betalingskort mv.

De to mænd forlod nu området uden at have taget noget fra anmelderens bil. Hun var dog overbevist om, at de to mænd havde haft til hensigt at stjæle hendes betalingskort, såfremt de måtte have afluret hendes PIN-kode i supermarkedet.

Politiet forsøger nu at få identificeret de to mistænkte mænd og vil i samme anledning erindre om vigtigheden i at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Skjul indtastning af PIN-koden med den frie hånd, eller stå tæt på betalingsterminalen, så ingen kan kigge over skulderen under indtastningen af PIN-koden.

 

Hurtig bilist uden førerret – Stensbjergvej, Køge

Kl. 17.37 målte færdselspolitiet med en laserhastighedsmåler en personbil til at køre med mindst 81 km/t ad Stensbjergvej mod nord, selv om hastigheden ikke måtte overstige 50 km/t, fordi vejen er beliggende i tættere bebygget område.

Personbilen blev ført af en 22-årig mand fra Køge, som ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han i forvejen havde fået et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Den manglende førerret medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, så den 22-årige kan nu ud over en bøde, et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. også forvente en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet efter overtrædelserne af færdselsloven.

Bilens ejer – en 21-årig kvinde fra Køge – er efterfølgende blevet sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Odsherredvej, Hønsinge Nrm., Grevinge – Odsherred

Kl. 19.52 rykkede redningsberedskabet og politiet ud til Odsherredvej i det sydgående spor, hvor en bilist var forulykket og havde påkørt autoværnet.

Det viste sig, at ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, hvor en personbil ført af en 23-årig kvinde fra Roskilde var involveret.

Hun havde under kørslen betjent bilradioen og var i den forbindelse blevet uopmærksom, så hun havde påkørt autoværnet, hvorved ca. 100 meter autoværn var blevet beskadiget.

Den 23-årige var sluppet uskadt efter uheldet, men slap ikke for en tur til et sygehus, idet hun var påvirket af spiritus over det tilladte, så politiet sigtede hende for spirituskørsel i forbindelse med uheldet. Hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så hun vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Mosede Landevej, Greve

Kl. 21.00 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en 31-årig mand fra Høng, som i forvejen var frakendt kørekortet, og som derfor ikke måtte være fører af bilen. Han deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af både cannabis og kokain under kørslen.

Den 31-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne ved en nærmere undersøgelse af den 31-åriges personlige forhold konstatere, at han nu for fjerde gang inden for de seneste tre år blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation, men det protesterede den 31-årige imod, så en dommer skal nu kigge nærmere på grundlaget herfor.

 

Tre unge sigtet for hærværk – Trekroner Centervej, Roskilde

Kl. 21.17 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, som havde set tre unge knuse en rude i et tog på Trekroner togstation. De havde brugt en nødhammer til rudeknusningen, og efterfølgende havde de ødelagt et reklameskilt på stationen med samme nødhammer.


Da de tre unge gik fra togstationen, var den opmærksomme borger fulgt diskret efter, så politiet i området ved søen ved RUC kunne få kontakt til tre unge mænd på 15, 16 og 17 år fra Roskilde.

De blev alle tre sigtet for de to tilfælde af hærværk og afhørt til sagerne. Efterfølgende blev to af de tre afhentet af deres forældre, og politiet har efterfølgende underrettet de sociale myndigheder om sagerne.

DSB har også fået identificeret det pågældende tog, som var et regionaltog på vej mod København, og hvori der både manglede en nødhammer og var knust en rude.

 

Mænd truede kvinde i bil – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 22.16 slog en 70-årig kvinde fra Ringsted alarm, da hun ca. 10 minutter tidligere var blevet truet af tre mænd, hvoraf den ene måske havde haft en kniv i hånden.

Den 70-årige havde startet sin bil på parkeringspladsen ved Ringsted togstation for at afise bilens ruder inden kørsel, og herunder havde tre mænd opsøgt hende og verbalt truet hende til at forlade bilen, samtidig med at den ene formentlig havde en kniv i hånden. Hun tog resolut sin taske og bilnøglen, inden hun steg ud og begyndte at skrige højlydt, hvorefter de tre mænd flygtede i retning mod Dagmarskolen.

Kvinden havde ikke lidt fysisk overlast ved mændenes forsøg på at få hendes bil.

Flere patruljer ledte forgæves efter de tre mænd, der af kvinden blev beskrevet som: mænd, iført sorte jakke/trøjer og den ene bevæbnet med en kniv.

Politiet har optaget rapport om sagen, der behandles som et forsøg på røveri af kvindens bil. I den anledning vil politiet gerne i kontakt med andre, der måtte have set de tre mænd på eller ved togstationen og dens parkeringsplads fredag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

 

Lørdag – søndag:

 

”Brand” i bil var kun damp – Over Bølgen, Greve

Kl. 11.38 kom et alarmopkald om brand i en bil, der holdt under et halvtag ved indkøbscentret Waves i Hundige. Meldingen lød på røg fra undervognen på en bil. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, og ejeren af bilen kontaktet. Bilejeren var i centret og handle, og gik ud på parkeringspladsen. Det viste sig, at bilen ikke brændte, men at der var tale om damp, som ville forsvinde kort efter. Patruljen kunne derfor fortsætte til andre opgaver.

 

Mand fundet livløs i bil – Hovedgaden, Svinninge, Holbæk

Kl. 14.22 blev en livløs mand fundet i en bil foran bagerbutikken i Svinninge. En kunde på vej til bageren slog alarm, så politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de gik i gang med førstehjælp. Mandens liv stod ikke til at redde, og lægen erklærede ham død på stedet. Politiet undersøgte omstændighederne omkring den fundne mand, som viste sig at være en 75-årig lokal mand. Undersøgelsen viste intet mistænkeligt. Manden havde tidligere været i bageren og handle og fik formentlig et ildebefindende, da han efterfølgende satte sig ind i sin bil.

 

17-årig kørte bil uden ledsager – Duehusvej, Bjæverskov- Køge

Kl. 22.06 stoppede en patrulje en 17-årig bilist, som kørte uden ledsager. Den 17-årige lokale unge mand havde taget kørekort, men må kun køre bil, hvis der med i bilen er en person over 18 år med gyldigt kørekort. Den 17-årige tog forældrenes bil ud at handle alene, så han blev sigtet for ikke at overholde betingelserne for at køre som 17-årig. Forældrene er som bilejere ansvarlige for, at den 17-årige ikke kører uledsaget, så der venter også dem en bøde i sagen.

 

Påvirket bilist havde kokain på sig – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 22.31 blev en bilist stoppet på Vordingborgvej, da han kørte uden sele. Det viste sig dog ikke at være den eneste lovovertrædelse den 27-årige mand fra Haslev bag rattet havde begået. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte, og en test med narkometeret viste, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Den 27-årige og havde ikke medbragt sit kørekort.

Bilisten blev anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, og blev ved anholdelsen visiteret. Her fandt betjentene ham i besiddelse af 0,47 gram kokain, der blev beslaglagt. Den 27-årige blev nu også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, men nægtede alle forhold. Han blev løsladt efter at have fået udtaget blodprøven, og nu venter politiet på resultatet, hvorefter han kan forvente at høre mere fra i sine sager.

 

Fuld bilist stoppet af bekymrede borgere – Strøby-Egede, Køge – Stevns

kl. 00.46 var to venner på vej hjem i bil, da de på Strandvejen i Køge bemærkede en forankørende bilist, som kørte meget usikkert. De ringede derfor til politiet, som straks sendte en patrulje. Vennerne fulgte efter den slingrende bilist, der kørte videre ad Stevnsvej til Strøby Bygade, hvor bilisten stoppede på p-pladsen ved et supermarked. Her tilbageholdt de handlekraftige borgere den kvindelige bilist, som var spiritusppåvirket. Hun havde under sin køretur havde påkørt kantstenen ved et helleanlæg, været ovre i modkørende vejbane og været ved at køre i grøften, men lykkeligvis kom ingen noget til.

Politiet kom frem og foretog en alkometertest af 27-årige kvindelige bilist fra Stevns, som viste en promille væsentlig over det tilladte. Hun blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. De to venner fortjener ros for deres indsats, så politiet fik standset den farlige kørsel. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter bilisten vil høre mere i sagen.

 

Voldelig optræden og hærværk – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 04.50 kørte en patrulje til et diskotek i Jernbanegade ved Roskilde Station, hvor en mand havde optrådt voldeligt, og indladt sig i slagsmål med andre på stedet. Da politiet kom frem anholdt de en 31-årig mand fra Lejre, som også kunne mistænkes for at have slået sin hånd mod en rude til en køreskole, så der kom en stjerne i ruden.

Den 31-årige blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og gjort bekendt med, at han desuden kunne forvente et erstatningskrav for at ødelægge ruden. Patruljen optog rapport om hærværkssagen, og den 31-årige blev taget med i detentionen til afrusning, men blev løsladt søndag formiddag. Han kan forvente at høre mere i sine sager senere.

 

 

Søndag – mandag:

 

Mistænkelig genstand på legeplads – Snogebækvej, Køge

Kl. 10.46 fik politiet en henvendelse fra en 54-årig kvinde fra Køge, som var bekymret for en kuglerund genstand på en legeplads på Snogebækvej, idet hun syntes, at genstanden lignede en krysantemumbombe. Kvinden sørgede for at holde andre væk på legepladsen, indtil politiet dukkede op.

Politiet kunne kort efter konstatere, at den kuglerunde genstand var ganske ufarlig, idet der var tale om en gammel og meget slidt fodbold, som lå på legepladsen. Da anmelderen var blevet beroliget, forlod politiet området.

 

Uro og uorden – Dommervænget, Roskilde

Kl. 13.51 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd var ved at ryge i totterne på hinanden på gaden på Dommervænget.

På Dommervænget fik politiet kontakt til to mandlige familiemedlemmer på 32 og 49 år, som var blevet uvenner på et offentligt areal, hvor de havde skændtes højlydt og puffet lidt til hinanden. Ingen havde dog lidt fysisk overlast, så politiet sendte dem i hver sin retning, uden at nogen af dem blev sigtet for noget.

 

Spirituskørsel – Rådmandshaven, Roskilde

Kl. 14.54 kontrollerede en patrulje en personbil, hvis fører netop havde parkeret i Rådmandshaven og fortsat i bilen med motoren i gang.

Der var tale om en 53-årig mand fra Roskilde, som ifølge en alkometertest var mere påvirket af spiritus end tilladt. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Ulovlig droneflyvning – Tune Landevej, Greve

Kl. 16.00 rykkede politiet ud for at kigge nærmere på droneflyvning, der foregik i et område omkring Tune Landevej.

Politiet fik kontakt til en 31-årig mand fra Valby, som fra en adresse på Tunevej havde fløjet med en drone i området i en højde over de tilladte 50 meter, men også uden have erhvervet sig et dronecertifikat.

Den 31-årige blev derfor sigtet for den ulovlige droneflyvning, som ifølge den sigtede havde haft til formål at tilse taget på en bygning.

 

Kontaktsøgende og truende mand havde hash på sig – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 17.08 måtte politipersonale på politistationen i Kalundborg afbryde sagsbehandlingen i andre sager for at tage sig af en mand, der insisterede på at få kontakt til politiet ved at råbe og banke på vinduerne ind til politistationen.

Kort efter fik politiet kontakt til en 39-årig mand fra Polen, men med ophold i Danmark, som ønskede at blive anholdt, da han frøs. Da politiet havde vejledt ham om at ringe efter nogen, tog han både en mobiltelefon og en pose med en lille klump hash frem.

Besiddelse af hashklumpen medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og en efterfølgende visitation for at afklare, hvorvidt han var i besiddelse af andre ulovlige effekter eller mere narkotika.

I den forbindelse blev manden meget ophidset og truede med at skyde politiet, som dog ikke fandt ham i besiddelse af noget skydevåben hverken i hans tøj eller i en medbragt taske.

Da manden ikke kunne falde til ro, blev han sigtet for trusler mod politiet og efterfølgende frihedsberøvet, idet han ikke skønnedes i stand til at kunne tage vare på sig selv, fordi han tilsyneladende var påvirket af noget.

Efter et lægetilsyn blev den 39-årige anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde, men løsladt sidst på aftenen. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne, efter at hashklumpen var blevet kontrolvejet til 0,1 gram.

 

Narkokørsel – Rådhusstræde, Køge

Kl. 19.26 standsede politiet en personbil, som en 22-årig mand fra Havdrup førte på vej ind i parkeringshuset i Rådhusstræde. Han deltog i en vejledende narkometertest, der gav udslag for påvirkning af amfetamin under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel.

Den 22-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger, og når politiet har fået undersøgt, hvorvidt lægeordineret medicin ifølge den 22-årige selv kunne have indflydelse på resultatet af den vejledende narkometertest.

 

Mand tæt på S-togsskinnerne – Tjørnely, Solrød Strand

Kl. 22.18 kørte flere patruljer ud til området omkring Tjørnely for at lede efter en 18-20-årig mand, som kort forinden havde befundet sig 1-1,5 meter fra jernbanesporet, da et S-tog var kommet kørende.

Fjernstyringscentralen havde ladet S-togene nedsætte hastigheden på strækningen og havde i ca. 15 minutter fra kl. ca. 23.00 standset S-togstrafikken helt, mens politiet ledte efter manden på eller ved jernbanesporet.

Kl. ca. 23.30 indstillede politiet eftersøgningen efter personen, som var forsvundet uden at blive identificeret eller at få afklaret, hvad formålet med færden så tæt på jernbaneskinnerne måtte have været.

 

Narkokørsel – Volden, Kalundborg

Kl. 23.21 ønskede en patrulje at kontrollere en personbil, som havde en lygtefejl, da den blev ført ad Volden i østlig retning i Kalundborg.

Bag rattet sad en 19-årig mand fra Kalundborg, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel.

Den 19-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi