Nyt fra Høng i politiets døgnrapport

Profilbillede

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandbakken, Kalundborg
Marius Pedersens Vej, Holbæk
Gøgevej, Jyllinge, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fuchsiavej, Ringsted

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bobjergvej, Asnæs
Odinsvej, Høng, Kalundborg

 

Tyveri fra køretøjer:

Ledreborg Alle, Lejre
Bistrup Alle, Roskilde
Lerskovvej, Hårlev, Stevns

Stort fund af ulovligt opbevaret fyrværkeri – Industrivænget, Fårevejle – Odsherred

I går middag fandt politiet flere paller fyrværkeri, der blev opbevaret på en virksomhed på Industrivænget i Fårevejle. Der var tale om lovligt fyrværkeri, men opbevaringen var den store mængde krudt var ikke lovlig. På stedet blev desuden opbevaret kemikalier, så politiets indsatsleder tilkaldte forsvarets ammunitionsrydningstjeneste og brandvæsnet, som kom frem for at vurdere forholdene på stedet. Fyrværkeriet blev transporteret forsvarligt væk fra stedet, og myndighederne skal nu afklare, hvilke regler om opbevaring af fyrværkeri, der er blevet overtrådt, og om der i øvrigt er sket brud på reglerne for opbevaring af kemikalier.

 

Brand i papcontainer – Lillevangsvej, Greve

Kl. 13.24 opstod en mindre brand i en papcontainer i et supermarked på Lillevangsvej i Greve. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var hvid røg fra butikken. Alle personer i forretningen blev evakueret. Branden blev hurtigt slukket før den spredte sig til andet. Ilden var startet, da et ladeapperat havde ligget oven på pappet, som var blevet overophedet. Ingen kom noget til, og der var ikke behov for yderligere undersøgelser af branden. Supermarkedet kunne åbne igen efter en udluftning.

 

Butikstyv forsøgte at sluge amfetamin – Stationscentret, Roskilde

Kl. 15.32 kørte en patrulje til Føtex i Stationscentret, hvor en 32-årig mand fra Polen var blevet tilbageholde for butikstyveri. Manden havde taget to Carlsberg øl uden at betale. Betjentene sigtede ham for butikstyveri og ville visitere manden. Den 32-årige forsøgte nu at sluge en pose med hvidt pulver, som han havde på sig. Det lykkedes dog ikke, så han blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. En senere kontrolvejning og test af stoffet viste, at der var 5,77 gram amfetamin i posen. Den 32-årige, der har adresse i Danmark, fik efter afhøringen lov til at gå, men vil senere høre mere sine sager.

 

Brand i juledekoration – Blodhøjvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 15.45 kom et alarmopkald om brand i en juledekoration på Blodhøjvej i Jyllinge. Juledekorationen stod på et bord, men beboerne havde glemt at slukke den, så lyset var brændt helt ned, og dekorationen brød i brand. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var tyk røg i huset. Ilden blev slukket inden den nåede at sprede sig til noget, og der skete kun sodskade på huset. Ingen personer kom noget til, og der var ikke behov for politiets indsats på stedet.

 

Uro på bibliotek – Klostertorvet, Kalundborg

kl. 19.30 anmeldte en borger, at der var en gruppe unge som var til gene på biblioteket, hvortil der er adgang uden for åbningstid med sit sygesikringsbevis. Borgeren oplevede, at nogle unge bruge biblioteket som forsamlingssted i den kolde tid. De havde optrådt larmende og været oppe at skændes, hvilket føltes utrygt. En patrulje kørte til stedet, hvor
de traf fire unge mænd fra lokalområdet i alderen 16-17 år, der erkendte, at de havde været højlydte. De unge blev bortvist fra stedet af patruljen med en formaning om, at de ikke skulle opholde sig på biblioteket, hvis de ikke havde et ærinde der.

 

Lattergas fundet ved forulykket bil – Gersagerparken, Greve

Kl. 22.11 anmeldte vidner, at de havde set en bilist, der pludselig begyndte at køre usikkert af Gersagerparken. Først røg det ene hjulpar ud i rabatten, og herefter påkørte bilisten en cementchikane og røg videre ind i et krat. Bilisten, en 18-årig mand fra Greve, virkede omtåget og forvirret, så politiet blev tilkaldt.

Da patruljen kom frem fortalte vidner på stedet, at de havde set bilisten smide noget fra sig i busken. En hundepatrulje søge i området og fandt en stor lattergaspatron nogle meter fra det sted, hvor bilen forulykkede. Der var tale om en lattergaspatron på 640 g, som blev sikret til sagen.

Bilisten var sluppet uskadt fra uheldet, men han fremstod påvirket, så han blev sigtet for at køre i påvirket tilstand og blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet optog rapport i sagen og afventer nu resultatet af blodprøven. Derudover er den 18-årig mistænkt for at transportere lattergaspatronen uden tilladelse. De store lattergaspatroner betegnes som farligt gods, hvortil der kræves tilladelse, hvis man vil transportere gassen.Den 18-årig kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

Narkobilist var frakendt kørekortet – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 00.35 sigtede og anholdt en patrulje en 41-årige mand fra Sønderborg, som kørte i påvirket tilstand ad Ringstedvej i sydvestlig retning. Narkometersten viste positiv for hash, hvilket den sigtede erkendte. Han var desuden frakendt førerretten, så han burde under alle omstændigheder ikke have sat sig bag rattet. Patruljen ransagede bilen, hvor der blev fundet 5,25 gram hash, så den 41-årige fik en sigtelse for lov om euforiserende stoffer oveni. Han blev løsladt efter at have fået udtaget blodprøven, og nu venter politiet på resultatet, hvorefter bilisten vil høre mere.

 

Grundlovsforhør i sag om vold mod politiet – Roskilde

En 28-årig mand fra Guldborgsund fremstilles i dag kl. 14.00 i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sag om vold mod to politifolk. Den 28-årige er mistænkt for at sprøjtet peberspray i ansigtet to betjente i forbindelse med, at de ville anholde manden.

Patruljen traf natten til onsdag kl. 00.56 den 28-årige i en bil omkring Motelvej i Roskilde, som de ville standse rutinemæssigt. Bilisten stoppede dog ikke for patruljens tegn, men fortsatte omkring 500 m før føreren stoppede bilen og løb fra stedet i retning mod Gartnervang. Betjentene løb ham op, men han satte sig til modværge under anholdelsen, hvor han sprøjtede peberspray i øjnene på de to betjente. Den 28-årige stak af fra stedet, og betjentene fik tilkaldt hjælp fra adskillige patruljer. De to politifolk blev udsat for en meget kraftig peberspray, og de blev kørt kontrol på sygehuset i ambulance.

Med som passager i bilen var en 31-årig kvinde fra Roskilde, som blev anholdt kort efter. Efter en større eftersøgning lykkedes det politiet at anholde den 28-årige, som havde gemt sig i en opgang. De blev begge taget med til politistationen til afhøring. Den 28-årige var mistænkt for at køre i påvirket tilstand, så han fik udtaget en blodprøve.

Den 28-årige blev sigtet for grov vold mod politifolkene, for at lægge hindringer i vejen for udførelsen af politiets arbejde, for overtrædelse af våbenloven i forhold til pebersprayen, for kørsel i påvirket tilstand, og for at køre i frakendelsestiden. Han blev desuden sigtet for at besidde en mindre mængde hash, der blev fundet ved en ransagning. Kl. 14.00 fremstillet for dommeren ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling. Der er ikke grundlag for at fremstille den 31-årige kvinde i grundlovsforhør, så hun vil blive løsladt når sagen er færdigbehandlet.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi