Nyt fra Høng i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hundige Strandvej, Greve
Hegnet, Holbæk
Nyhavevej, Himlingøje, Hårlev (2 anmeldelser)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Egevang, Lumsås, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Motelvej, Karlstrup, Karlslunde
Boghvedemarken, Solrød Strand
Hjortekærvej, Køge
Skolevej, Køge


Færdselsuheld – Kalundborgvej / Hovedgaden, Svebølle – Kalundborg

Kl. 07.11 havde en 28-årig kvinde fra Kalundborg pludselig mistet kontrollen over sin personbil, da hun efter kørsel ad Kalundborgvej i østlig retning ville svinge til højre ad Hovedgaden.

Det formentlig glatte føre var årsagen til, at hun under svingningen fortsatte delvist ligeud og påkørte en vejskilt på et helleanlæg i krydset.

Hun slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved, da heller ingen andre trafikanter blev involveret.

Lov om euforiserende stoffer – Ringsted
Kl. 08.18 bankede en patrulje med narkohunde på hos en 18-årig mand fra Ringsted på hans bopæl i den centrale del af Ringsted by, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika.

Allerede ved hoveddøren viste narkohundene interesse for hans bopæl, og ved den efterfølgende ransagning fandt politiet flere salgsposer med hash med en samlet vægt på godt 20 gram. Derudover fandt politiet også et knojern, som er forbudt at besidde ifølge våbenlovgivningen.

Den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at sælge ud af hashen, og for overtrædelse af våbenloven vedr. knojernet.

Både hashen og knojernet blev beslaglagt som beviser i sagerne, som den 18-årige kan forvente at høre nærmere om, når de skal afgøres.

Narkokørsler – Kalundborg / Holbæk / Ringsted

Seks bilister blev i løbet af onsdagen sigtet for at være fører af et køretøj, selv om de kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer. Der var tale om følgende bilister:

Kl. 11.30 – Håndværkervej, Roskilde: en 33-årig mand fra Roskilde blev sigtet for narkokørsel i en personbil efter mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 12.07 – Munkholmvej, Holbæk: en 29-årig mand fra Tølløse blev sigtet for narkokørsel i en personbil på grund af en mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 15.20 – Sorøvej, Sæby, Høng (Kalundborg): en 37-årig mand fra Fjenneslev blev sigtet for narkokørsel i en varebil, da han efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af amfetamin.

Kl. 17.24 – Ahorn Alle, Ringsted: en 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet for at være påvirket af cannabis under kørsel i en personbil. I bilen var en 20-årig mand fra Ringsted passager og i besiddelse af en ulovlig kniv, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Kl. 17.34 – Centervej, Høng (Kalundborg): en 26-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel i en personbil, efter at en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.

Kl. 17.35 – H/F Rørvangsparken, Holbæk: en 39-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede påvirkning af både cannabis, amfetamin og kokain. Ved en ransagning af hans bil samt hans opholdssted i haveforeningen fandt politiet efterfølgende ham i besiddelse af mindre mængder af både amfetamin, skunk, kokain, MDMA og hash til eget forbrug samt herudover også en ulovlig kniv og en strømpistol. Disse fund medførte beslaglæggelse af de ulovlige effekter i forbindelse med yderligere sigtelser for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer, våben- og knivloven.

De sigtede bilister blev alle kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil hver især høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Lov om euforiserende stoffer – Højby Sj. – Odsherred

Kl. 14.00 kom en patrulje fra nærpolitienheden i Asnæs på formentlig uventet besøg hos en 29-årig mand fra Højby Sj., der blev truffet rygende på en joint i haven ved politiets ankomst.

Formålet med politiets besøg var at få af- eller bekræftet en mistanke om, at den 29-årige kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer. Mistanken blev bestyrket, da politiet ved en ransagning af hans bopæl fandt ca. tre gram hash, men også snifferrør og spor efter indtag af amfetamin på en tallerken.

Den 29-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt hashen som bevis i sagen.

Under politiets besøg ankom en mandlig gæst, som af politiet er kendt for at være misbruger, men som dog ikke blev sigtet for besiddelse af noget ulovligt.

Politiet udfærdigerede ud over rapporten om hashbesiddelsen også en rapport til de sociale myndigheder, idet politiet ud fra disse omstændigheder var bekymret for to mindreårige børn, som boede hos den 29-årige, men som ikke var til stede ved politiets besøg.

Den 29-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Tordenskjoldsgade / Sygehusvej, Køge

Kl. 14.26 var to bilister stødt sammen i krydset Tordenskjoldsgade – Sygehusvej i Køge, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 39-årig kvinde fra Køge i sin personbil var kørt ad Tordenskjoldsgade mod vest i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset ved Sygehusvej.

Hun fortsatte frem over vigelinjen i vestlig retning, men blev under passage af Sygehusvej påkørt af en personbil, som en 63-årig kvinde fra Køge førte ad Sygehusvej mod syd.

Parterne slag uden behandlingskrævende skader som følge af sammenstødet, og politiet har optaget rapport ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Ahornvej / Lindevej, Roskilde

Kl. 14.59 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem to bilister i krydset Ahornvej – Lindevej, hvor en skolevogn var impliceret i sammenstødet.

Ingen af parterne i uheldet var kommet til skade, men airbags i skolevognen var dog blevet udløst i forbindelse med sammenstødet.

Det viste sig, at en 73-årig mand fra Roskilde var kørt i en personbil ad Ahornvej mod vest og frem over vigelinjen i den hensigt at fortsætte ligeud ad Ahornvej mod vest.

Under passage af Lindevej kørte den 73-årige ind i venstre side på en skolevogn med en 25-årig kvindelig køreskoleelev fra Roskilde bag rattet, men formelt ført af en 57-årig mandlig kørelærer, da de kørte ad Lindevej i sydlig retning.

Politiet optog rapport om sammenstødet for at få afklaret, hvorvidt færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt forud for sammenstødet.

Hærværk mod tøj i supermarked – Over Bølgen, Greve

Kl. 19.24 ønskede personalet i supermarkedet Bilka assistance fra politiet, idet tre drenge var tilbageholdt efter at have ødelagt noget tøj.

Politiet fik klarlagt, at to ud af tre drenge i supermarkedet havde taget nogle cremer og efterfølgende sprøjtet cremen ud over noget tøj, som dermed blev ødelagt.

Der var tale om to drenge på 14 og 15 år fra Greve, som begge blev afhørt til en sag om hærværk. Den 15-årige blev i den anledning sigtet for overtrædelse af straffeloven, mens den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og derfor ikke kan strafferetligt forfølges.

De tre drenges værger ankom til supermarkedet, som havde et erstatningskrav på ca. 1.500 kr. efter drengenes hærværk. Værgerne for de to afhørte drenge udredte erstatningskravet med det samme, så drengene kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

De sociale myndigheder blev også kontaktet og underrettet om sagen mod de to drenge, der havde været sammen med en tredje, 12-årig dreng fra Greve. Han kunne dog ifølge videoovervågningen i supermarkedet ikke mistænkes for at have nogen rolle i hærværket.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 21.55 mistede en 24-årig mand fra Ringsted pludselig kontrollen over den personbil, som han førte ad motorvejen i vestlig retning.

Med højre side af bilen ramte han og kurede langs et autoværn, indtil bilen standsede i græsrabatten.

Den 24-årige slap uskadt fra uheldet, som politiet blot har registreret omstændighederne ved, idet ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

To mænd flygtede fra udhus – Maglekærvej, Køge

Kl. 03.50 slog en 32-årig mand fra Køge alarm til politiet, da hans familie havde overrasket to mænd, der havde rumsteret rundt i udhuset. Da mændene var blevet råbt an, var de flygtet dels på en cykel, dels til fods, fra stedet medbringende værktøj.

Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men patruljehundene fandt desværre ikke nogen mistænkte på flugtruten i vestlig retning.

Politiet fandt dog værktøjet henkastet på flugtruten, så familien fik ikke noget stjålet ved tyveriforsøget. Endvidere fandt politiet en cykel, som måske kan have en forbindelse til den ene af de to mænd, hvorfor den undersøges nærmere.

De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, 30-40 år, spinkel af bygning, iført sort hue, mørkeblå jakke, mørke bukser og sorte sko, og B: Mand, 30-40 år, spinkel af bygning, iført sort hue, mørkeblå jakke, grå bukser, brune sko og medbringende en rød taske.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der – trods tidspunktet – måtte have set de to mænd i området eller på flugtruten i vestlig retning. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling / løsladelse – Besiddelse af narkotika - Køge

To mænd på 18 og 39 år fra Køge og en 19-årig mand fra København blev anholdt onsdag morgen, da politiet slog til mod en adresse i den centrale del af Køge by for at foretage en ransagning af stedet for at lede efter narkotika.

Den 18-årige blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han blev sigtet for i forening med de to andre at have været i besiddelse af ca. 1.800 gram hash, ca. 18 gram MDMA, digitalvægte, diverse pølsemands- og ziplockposer samt et kontantbeløb svarende til et allerede foretaget salg af ca. 500 gram hash.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, men retsmødet endte med en varetægtsfængsling til den 30. marts 2023 for den 18-årige, som er sigtet i denne nye sag i prøvetiden efter en anden afgørelse om salg af euforiserende stoffer.

De to øvrige mænd på 19 og 39 år blev ikke fremstillet i grundlovsforhør, men løsladt. De er dog fortsat sigtede i sagen, som efterforskes yderligere af politiet.

Aktionen mod den pågældende adresse var begrundet i flere henvendelser fra forskellige personer om utryghedsskabende adfærd i området og med en mistanke om, at der foregik salg af narkotika fra den pågældende adresse.

Medarbejdere fra den forebyggende afdeling i Køge var derfor til stede onsdag formiddag i samme område, hvor flere lokale beboere udtrykte glæde over, at politiet foretog en indsats i området med baggrund i de tidligere henvendelser om den utryghedsskabende adfærd.

Politiet vil i sagens natur holde øje med området i håb om, at salget af euforiserende stoffer ikke fortsætter og skaber utrygge forhold for områdets øvrige beboere ved Pedersvej og Nørre Boulevard.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi