Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Høng - tirsdag den 13. juli

Profilbillede

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Atterupvej, Jystrup, Midtsjælland
Rønnebærvænge, Store-Heddinge
Røsnæsvej, 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen


Indbrud i skole og institutioner mv.:

Galpestykket, Svogerslev, Roskilde
Bragesvej, Ringsted
Atterupvej, Atterupvej, Jystrup Midtsj.
Røsnæsvej, Kalundborg
Amtstue Alle, Ringsted
Eriksvej, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Omfartsvejen, Holbæk
Mandehoved, Sigerslev, Store-Heddinge
Karlslunde Rasteplads, Karlslunde

Uforsigtighed med ild kan koste en sigtelse – også selvom det er med ukrudtsbrænderen

Den flotte for- eller baghave skal ikke være på bekostning af en eventuel nedbrændt carport eller brandskader på hus mv., og derfor opfordrer politiet til, at borgerne udviser ekstraordinær forsigtighed med ukrudtsbrændere eller andre former for afbrænding.
Den seneste måned har Midt- og Vestsjællands Politi sigtet fem personer for uforsigtighed med afbrænding af den ene eller anden art, og det koster altså en bøde. Det koster samtidig myndighedernes ressourcer at rykke ud – både politi og brandvæsen og i svære tilfælde også ambulancepersonale, som skal sørge for, at en eventuel brand ikke kommer ud af kontrol, at ingen kommer til skade eller behandles for eventuelle skader, og at brandårsagen fastlægges. 
DMI’s hjemmeside kan borgerne følge tørkeindexet, som i øjeblikket er meget højt. Der er derfor forøget risiko for tørke og for, at uforsigtighed med ild kan få store konsekvenser. 

Brand i garage udløst af ukrudtsbrænder – Nyrupsvej, Svinninge – Holbæk 

Kl. 15.36 måtte politi og brandvæsen igen køre ud til en brand forårsaget af en ukrudtsbrænder. En 69-årig mand havde ikke udvist den fornødne forsigtighed ved afbrænding i en indkørsel, og der var opstået brand i garagen. Politiet kom til stedet sammen med brandvæsnet, som hurtigt fik slukket ilden. Der skete skade på træporten på garagen, på taget og på noget inventar, men Ingen personer kom noget til. Den 69-årige blev sigtet for at overtræde brandlovgivningen og vil modtage en bøde. 

Sigtelserne er sket i følgende postnumre siden den 13. juni 2021: 
4270 Høng
4520 Svinninge
4470 Svebølle
4040 Jyllinge
4000 Roskilde

 

Alvorlig soloulykke – Havdrupvej, Lille-Skensved, Køge

Kl. 11.37 skete et solouheld på Havdrupvej i Lille-Skensved, Køge, da en 80-årig mand fra Køge kørte frontalt ind i et træ. Han kørte i østlig retning, da han af uvisse årsager kørte ind i træet, som stod ud for Havdrupvej nr. 24. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor manden var svært tilskadekommen. Lægehelikopteren blev sendt til stedet, hvor manden blev fløjet til Rigshospitalet i kritisk tilstand. Havdrupvej blev afspærret og bilinspektøren tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Bilen havde store skader og alle airbags var udløst. Den blev indbragt til nærmere undersøgelse hos politiet. Patruljen optog rapport om uheldet.

Politiet underrettede de pårørende til den tilskadekomne mand. Han er fortsat indlagt med kritiske skader, men han meldes at være uden for livsfare. Politiet vil senere afhøre manden, når hans tilstand er til det. Her vil politiet forsøge at få afklaring på, om et ildebefindende kan have været årsag til ulykken. 

 

Knallert ramt i højresvingsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 15.05 skete et højresvingsuheld på Køgvej ved nedkørslen til Holbækmotorvejen, da føreren af en varebil overså en knallert, som kom kørende på cykelstien. Føreren af varebilen, en 21-årig mand fra Ballerup skulle svinge fra Køgevej ned på Holbækmotorvejen. I forbindelse med højresvinget kørte varebilen ud foran knallertføreren, en 29-årig mand fra Roskilde, som væltede og slog sig. 

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor knallertføreren blev kørt på sygehuset til undersøgelse. Patruljen afhørte de tilstedeværende parter og optog rapport om vigepligtsuheldet.  Det gav ingen større trafikale problemer på Køgevej. Den 29-årige fik ikke konstateret nogen alvorlige skader i forbindelse med uheldet.

Narkokørsel – Vesterlyng, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 21.35 standsede politiet rutinemæssigt en bilist som kørte i nordvestlig retning på Vesterlyng i Nykøbing Sj. Betjentene mistænkte at føreren, en 53-årig mand fra Ballerup, var påvirket af narko, så han blev testet med narkometeret. Resultatet viste et positiv for amfetamin, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når politiet har fået svaret på blodprøven vil den 53-årige høre mere i sagen.

Grundlovsforhør i sag om hjemmerøveri – Himmelev, Roskilde

Kl. 01.15 kom et alarmopkald om et overfald i et rækkehus i Himmelev i Roskilde, hvor tre hætteklædte mænd var trængt ind og havde overfaldet en 27-årig mand fra Roskilde, som opholdt sig i huset. Politiet kørte frem til adressen, hvor de traf den forurettede, som var forslået. 

Politiet anholdt tre mænd i alderen 20, 21 og 29 år fra København, som opholdt sig i rækkehuset. Anholdelsen foregik uden dramatik og de tre mænd blev sigtet for røveri, da de var mistænkt for med vold og trusler at have forsøgt at få den 27-årige til at give dem penge. De tre anholdte blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Den 27-årige blev undersøgt på skadestuen, men havde ikke pådraget sig alvorlige skader.  Politiet arbejder ud fra en teori om, at der kan være tale om et økonomisk mellemværende imellem de mistænkte og den forurettede mand. De tre mænd vil kl. 14.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i sagen.

Lastbil med kran påkørte bro – Lyngvej, Køge

Tidligt tirsdag morgen kørte en lastbil med kran på ladet under en jernbanebro på Lyngvej i Køge uden at kranen var sænket helt ned. Det resulterede i, at kranen stødte på broen og kilede sig fast. Lastbilen havde kørt i sydøstlig retning ved lav hastighed, og der skete ingen større skader på broen eller lastbilen. 

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor lastbilchaufføren, en 55-årig mand fra Køge, blev tilset, men han var ikke kommet noget til. Broen blev tilset for skader, men de var kun overfladiske.  Vejbanen blev rengjort for lækket hydraulikvæske. Lastbilen blev hentet af vejhjælp, hvorefter vejen igen var helt fri omkring kl. 08.00. Politiet optog rapport i sagen.
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi