Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Høng - fredag den 13. november

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk

Høng er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Sct. Hansgade, Ringsted

Bymosevej, Himlingøje, Hårlev

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bulveledet, Lille-Skensved

Lokesvej, Drøsselbjerg, Slagelse

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Færdselsaktion førte til mange sager - Kalundborg

I forbindelse med en koordineret færdselsaktion fik politiet flere sager med hjem.
I seks civile køretøjer kørte politiet rundt i Kalundborg Kommune for at finde færdselssyndere. Det blev til i alt 49 sager, som fordelte sig på rigtig mange forskellige paragraffer.

Kl. 14.45-15.00 kørte betjentene rundt i Kalundborg by, hvor i alt 65 biler blev standet. Her gav det følgende sigtelser:
- 2 førere havde ikke medbragt kørekortet
- 1 knallertfører havde ikke tegnet forsikring på sin lille knallert
- 1 fodgænger gik over for rødt lys
- 4 førere anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen
- 1 cyklist anvendte håndholdt mobil under kørslen
- 3 havde forkert lygteføring
- 1 cyklist kørte på fortovet
- 1 bilist kørte på fortovet
- 2 sæt nummerplader blev inddraget grundet manglende forsikring og lovpligtigt syn
- 1 kørte i en bil, der ikke var lovpligtigt synes
- 1 kørte uden sele
- 1 blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen

Herefter kørte patruljerne til Høng og Gørlev, hvor de standsede i alt 75 biler mellem kl. 15.30 og 17.00. Også her blev en del personer sigtet for ikke at have styr på reglerne.
- 2 personer kørte uden førerret
- 1 person kørte spirituskørsel
- 1 person kørte med kokain i blodet
- 1 manglende tegngivning
- 3 personer brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen
- 2 personer havde glemt kørekortet
- 1 scooterfører manglede tegngivning
- 2 cyklede uden lys på

Patruljerne rykkede til sidst til Svebølle, Jyderup og Ubby, hvor 80 køretøjer blev standet mellem kl. 17.00 og 18.30. Det gav i alt 15 sigtelser
- 1 kørte spirituskørsel
- 1 kørte narkokørsel
- 1 sigtelse for at være i besiddelse af narkotika
- 1 sigtelse for kørsel uden førerret
- 1 kørte bil i frakendelsestiden
- 1 havde lånt sin bil ud til en person, der ikke havde gyldigt kørekort
- 2 blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen
- 1 sigtelse for manglende styrthjelm
- 1 befordrede en person på knallert
- 1 blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger
- 2 sigtelser for nedslidte dæk
- 1 kørte med nummerpladen tildækket
- 1 manglede forsikring på bilen og fik inddraget nummerpladerne

Blandt de sigtede var en 25-årig mand fra Kalundborg, der blev standset på Algade i Gørlev. En udåndingsprøve indikerede, at manden havde drukket alkohol over det tilladte, hvorfor han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. En blodprøve blev udtaget, som skal danne bevis for mandens promille, og han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.
Desuden blev en 43-årig kvinde fra Kalundborg standset på Torvet i Kalundborg kl. 18.05, og også her viste en udåndingsprøve, at kvinden havde indtaget alkohol, og at hendes promille var over det tilladte. Hun blev anholdt og sigtet samt fik udtaget en blodprøve, der nu skal analyseres. Kvinden blev løsladt, men vil høre mere om sagen senere.

En mere omfattende rapport blev optaget kl. 18.00, da en 36-årig mand fra Kalundborg blev anholdt og sigtet for at køre narkokørsel på Høedvej i Jyderup. Manden fik udtaget en blodprøve, som skal klarlægge, om han var påvirket under kørslen. Den 36-årige havde desuden ikke førerret til kategorien personbil, og under ransagning af bilen fandt politiet 0,9 gram hash. Ejeren af bilen havde ikke betalt den lovpligtige ansvarsforsikring, hvorfor politiet inddrog pladerne med henblik på aflevering til Motorstyrelsen. Den 36-årige vil høre nærmere om sagerne, når resultatet af blodprøven for narkokørsel foreligger.

Samlet set mødte politiet tilfredse borgere på vejene i Kalundborg Kommune, som var glade for kontrollen og politiets tilstedeværelse – også selvom det i nogle tilfælde gav bøder.


Spiritusuheld – Vesterbro, Nykøbing Sj. –Odsherred

Kl. 10.50 skete et uheld ved Shell-tanken på Vesterbro, da en 61-årig kvinde fra Nykøbing Sj. svingede til venstre ud fra tankstationen, hvor hun kørte ud foran en 40-årig kvinde fra København, som kørte ad Vesterbro mod vest. Ingen personer kom til skade, men der skete skader på bilerne. En patrulje kørte til stedet, og fandt her den 61-årige bilist påvirket af spiritus. Hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og den 40-årige kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Fuld traktorfører forsøgte at køre fra politiet – Skarridsøgade, Jyderup, Holbæk

Kl. 13.15 gav en patrulje tegn til føreren af en traktor om at standse til en rutinekontrol. Føreren standsede dog ikke det store køretøj, men flygtede fra patruljen igennem Jyderup by, hvor han kørte på fortov, cykelsti og herefter ud på en mark. Det lykkedes politiet at standse traktoren på Holbækvej, hvor føreren, en 65-årig mand fra Jyderup, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten og der var ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på traktoren. Den 65-årige blev sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser, både for den hasarderede kørsel væk fra politiet, spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og manglende forsikring. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj hans promille var under kørslen. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Kraftigt påvirket bilist i uheld på motorvej – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 14.16 skete et sammenstød på Køge Bugt Motorvejen ved Greve Nord, da en varebil stødte ind i siden på en personbil. Føreren af varebilen standsede ikke efter uheldet, men fortsatte videre ad motorvejen, hvor varebilen slingrede og flere gange påkørte midterrabattens autoværn. En patrulje blev sendt hurtigt frem til Køge Bugt Motorvejen hvor de fik standset varebilen, som blev ført af en tydeligt påvirket 24-årig mand fra Græsted. Han blev sigtet og anholdt for narkokørsel, og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 24-årige havde desuden aldrig taget en kørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret. Politiet ransagede varebilen, hvor der blev fundet 10 gram amfetaming og 111 ml flydende GHB, som den anholdte blev sigtet for at besidde og narkoen beslaglagt. Efter blodprøveudtagelse vurderede politiet, at den 24-årige var så påvirket, at han ikke kunne tage vare på sig selv, så han blev taget med til afrusning i detentionen. Han blev løsladt senere på eftermiddagen, og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sine sager, når blodprøven er blevet analyseret.

Truende butikstyv – Køgevej, Ringsted

Kl. 14.46 anmeldte personalet i Aldi i Ringsted, at de havde netop havde haft en mandlig butikstyv, som stjal øl i forretningen, men truede den medarbejder, som konfronterede manden med tyveriet. Den mistænkte havde nu forladt butikken. Politiet kørte frem til butikken, hvor de fik en god beskrivelse af den mistænkte, som havde stjålet for 16,50 kr, men havde optrådt så truende, at personalet lod ham gå. Patrulje kørte ud for at lede efter den beskrevne mand, som blev fundet ved Teglovnsvej. Den mistænkte viste sig at være en 31-årig mand uden fast bopæl, som politiet kendte fra tidligere episoder i Ringsted med utryghedsskabende adfærd. Den 31-årige blev anholdt og sigtet for røveri, da han truede personalet i forbindelse med tyveriet. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Han erkendte tyveriet, men nægtede truslerne. Efter endt afhøring blev den 31-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hastighed og tegngivning – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

kl. 13.27 var en færdselspatrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor der blev lavet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte 176 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet kun er 110 km/t. Bilisten skiftede desuden vognbane tre gange under kørslen uden at give tegn til vognbaneskift med blinklyset. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 33-årig mand fra Kgs. Lyngby, som blev sigtet for hastighed og manglende tegngivning. Han kan forvente at sagen lægges op til en stor bøde og en frakendelse af førerretten.

Uheld ved kødannelse – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 15.56 stødte to biler sammen på motorvejen før afkørsel 31a, da der skete opbremsning på grund af kødannelse. En 47-årig mand fra København nåede ikke at bremse sin bil, men kørte ind i den forankørende, en 26-årig mand fra Århus. Bilerne spærrede dele af motorvejen, og der blev sendt en skiltevogn til at regulere trafikken forbi stedet. Ingen af bilisterne kom til skade, men bilerne fik skader på bagende og kølerhjelm. Efter omkring en time var motorvejen ryddet for bilerne og vejen kunne genåbnes i fuldt omfang.

Tre uheld på motorvejen inden for en time – Vestmotorvejen, Ringsted/Køge

Kl. 18.05 skete det første af tre uheld på Vestmotorvejen i vestgående retning på grund af kødannelse inden for samme time. Uheldene skete alle på grund af nedbremsning længere fremme. Ved det første sammenstød, som skete kort før Kongsted N, kørte en 49-årig mand fra Fredericia op i den forankørende bilist, en 44-årig kvinde fra Slagelse. Ingen personer kom til skade

Næsten samtidig kl. 18.06 skete et lignende uheld på Vestmotorvejen – vestgående efter afkørsel 34 – Borup ved Ringsted, da bilisterne foran bremsede op med tændte havariblink, for at indikere en kraftig nedbremsning. En 44-årig mand fra København i en personbil nåede at bremse, men blev påkørt bagfra af bil, som blev en 77-årig mand uden fast adresse i Danmark. Bilen var indregistreret i Luxenborg. Heller ikke her kom bilisterne noget til. Begge uheld forårsagede dog store skader på bilerne, så motorvejen måtte afspærres og der blev opsat skiltevogne.

Kort efter de to første uheld, kl. 18.42 skete et sammen bare 500 meter fra det andet uheld ved Ringsted. Her var en 23-årig mand fra Fuglebjerg uopmærksom et øjeblik, da brændstoflampen tændte i hans bil. Han opdagede derfor ikke, at den forankørende bilist, en 47-årig mand fra Bosnien med adresse i Slagelse, bremsede op. De to biler stødte sammen, og den 23-åriges bil snurrede rundt og holdt med fronten mod kørselsretningen, mens den anden bil endte i græsrabatten. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Politi og redning havde et større arbejde med at tilse bilisterne, registrere uheldene og få afviklet trafikken ved uheldsstederne. Først kl. 19.52 var der helt ryddet på ved uheldene, så trafikken igen kunne køre frit på Vestmotorvejen.

Narkokørsel – Lundemarksvej/Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 01.29 standsede politiet en 49-årig mand fra København, som kørte i en personbil ad Lundemarksvej mod øst. Patruljen foretog en rutinekontrol af bil og føreren, som fremstod påvirket, da han havde røde øjne, talte snøvlende og gik usikkert. Den 49-årige blev testet med alkometeret, som viste at han ikke havde indtaget alkohol. Han blev sigtet for narkokørsel og anholdt, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af prøven kommer, vil den 49-årige høre mere fra politiet.

OPFØLGNING

Part og vidner søges stadig til uheld med væltet knallert – Københavnsvej, Roskilde

Torsdag i sidste uge skrev vi denne historie på døgnrapporten.  Politiet har desværre ikke fået nogen henvendelser fra borgerne i sagen, men håber stadig på at finde frem til bilisten, og de to vidner til uheldet.

Kl. 17.24 fik politiet anmeldelse om, at en 17-årig ung mand fra Roskilde, havde været indblandet i et færdselsuheld på knallert, hvor en bilist efterfølgende var kørt fra stedet. Uheldet skete omkring kl. 14.45, da den 17-årige kørte på cykelstien på Københavnsvej mod vest på en lille knallert. Ud fra indkørslen ved Shelltanken på Københavnsvej 13 kørte en bil frem for sin ubetingede vigepligt og bremsede op på cykelstien, så den 17-årige knallertfører stødte ind i bilens hjul og styrtede. Den 17-årige fik knallerten over sit ben og fik skader på knallerten. Knallertføreren talte kort med kvinden, som spurgte ham om han var ok. Der kom flere personer til stedet, blandt andet en ældre kvinde, som påtalte over for den 17-årige, at han kørte på cykelstien.  Den 17-årige tilkendegav, at der var tale om en lille knallert, som skal køre på cykelstien, hvilket en mand på stedet støttede den 17-årige i. Den 17-årige var chokeret og havde slået sit ben ved uheldet, så han kørte fra stedet uden at udveksle kontaktoplysninger med den kvindelige bilist. Knallertføreren blev tilset på skadestuen, men slap fra uheldet med knubs.

Politiet vil gerne i kontakt med den kvindelige bilist, som var indblandet i uheldet, for at få hendes forklaring til sagen. Derudover vil politiet meget gerne tale med den ældre kvinde og manden, som kom hen til parterne efter uheldet. De kan være vidner, som kan være med til belyse omstændighederne omkring uheldet.

Føreren af bilen beskrives som:
Kvinde, ca. 35 år, almindelig af bygning, lysebrun i huden, muligvis solbrændt. Med i bilen havde hun to mindre børn. Hun var kørende i en sort stationcar af ældre model.

Vidner som overværede uheldet ved udkørslen fra Shell/Dominos Pizza, der skete torsdag omkring kl. 14.45-15.00 eller borgere, som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114. Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler